21 zseniális segítség közösségi oldalakhoz - mindenkinek!

2015. szeptember 27. 00:34 - Starwork

...amiért a közösségi oldal menedzserek valószínűleg a fejemet veszik

A közösségi oldalaikat profin kezelőknek már nem kell bemutatni azokat a részben ingyenes, részben fizetős eszközöket, amelyekkel rengeteg időt spórolhatnak meg, és nagyban növelhetik a jelenlétük hatékonyságát.

Azonban sokan még nem ismerik ezeket az eszközöket, nekik szól ez a bejegyzés, az alkalmazások konkrét elérhetőségeivel, linkjeivel.

Használjátok őket egészséggel! Saját tapasztalatból mondhatom, megéri megnézni, begyakorolni, megérteni őket -(nem nehezek) megtöbbszörözhetik a hatékonyságod a közösségi oldalakon, és az online marketingben.

1. Inkybee

Nagyon hasznos kis méhecske, amely segít Neked megkeresni a szakterületeden véleményvezér bloggereket, tartalomgenerátorokat, akik segíthetnek Neked a szakmai újdonságok, hírek követésében, posztjaidat inspirálhatják. Képes a Twitter követőid által írt blogokat is feltérképezni, és különböző szűrőkkel, paraméterekkel beállíthatod, melyek a számodra hasznos tartalmak, és ezeket folyamatosan monitorozza Neked.

2. Heyo

Én nagyon szerettem (sőt a mai napig szeretem) Jimi Hendrixtől a "Hey, Joe"-t, de ez nem az. A Heyo egy olyan egyszerű, online grafikai segédprogram, amely közösségi oldalak méreteiben tud Neked akár mobilra optimalizálva is egyszerű sablonokból, előre definiált szövegtípusokból vizuális tartalmakat generálni. Nem kell hozzá grafikai szaktudás, ez nagyon fontos, könnyen, gyorsan és egyszerűen használható. Kiváló és egyszerű landing page-eket is tudsz vele generálni, érdemes kipróbálni.

3. Feedly

Személyes kedvencem, témakör szerint csodálatosan lebontva összegyűjti a legnépszerűbb internetes tartalmakat, amikből dolgozhatsz, vagy egyszerűen tovább oszthatod őket. Segít kiválasztani a kategória legjobb forrásait, szinte teljesen automatizálja az internetes tartalomkeresést a szempontjaid szerint. És remekül áttekinthető, egyszerűen kezelhető.

4. Medium

Egy közösségi blog oldal, ahol Te is publikálhatsz és népszerűsíthetsz tartalmakat, de mások tartalmainak keresésére, böngészésére is kiváló. Tulajdonképpen egy önálló platform, itt a listában azért szerepel, mert tematikus irományok gyűjtésére tökéletes.

5. Coschedule

A Coschedule egy nagyon egyszerű oldal, amely professzionális fejlécek megírásában segít Neked. Rengeteg objektív szempont alapján elemzi a szöveget, amit megadsz, és javaslatokat tesz a javítására. Érdemes kipróbálni, az egyszerű, de nagyszerű kifejezést azt hiszem, erre találták ki. Persze az egyszerűség nem is olyan egyértelmű, ha belegondolok a mögöttes algoritmusokba, amik optimalizálják az általad megírt szöveget, és abba, hogy milyen adatmennyiségből dolgozhatnak. De a használata mindenképp pofonegyszerű.

6. Commun.it

Twitter és Facebook fiókok összehangolt, automatizált kezelésére egy nagyszerű eszköz. Figyelmeztet, ha valakinek még nem köszönted meg, hogy követ Téged, beállíthatsz automata válaszokat, időzített post-okat, megmutatja a legnépszerűbb bejegyzéseket, pikk-pakk letudhatod vele a napi menedzsment feladatokat az oldalaidon.

7. Buzzsumo

Látom a lelki szemeim előtt, ahogy távolabbi helyeken ezt így fogalmaznák meg: "leszumózza Neked az internetet barátom!" Valóban valami hasonlót csinál. Egy kulcsszó megadása után egy pillanat alatt megkeresi Neked a legtöbb megosztással bíró, vírusszerűen terjedő közösségi tartalmakat, és továbbosztásra felkínálja őket. Lehet természetesen szűrni, látod, melyik platformon hány megosztást kapott a szöveg, Használni kell! Bár én minél inkább az egyedi szövegek, tartalmak, infografikák létrehozásának a pártján állok, lássuk be, egy retweet-nek is megvannak a maga hasznai. Ha más nem, villámgyors és egyszerű.

8. Tailwind

Pinterest oldalt menedzselő applikáció, rendkívül kellemes felhasználói felülettel. Segít a grafikák elkészítésében, beépül a Firefoxba, időzítheted benne a posztokat, szinkronizál Instagrammal, brutálisan ügyes. Bár Magyarországon sajnos még kevesen használják a Pinterestet és az Instagramot, ha van affinitásod, próbáld ki, szerintem nem fogod megbánni.

9. Social Quant

Twitter oldal optimalizálásában segít, webináriumokat is szerveznek itt, oktatnak, megmutatja, kit kövess a Téged érdeklőd témában, hogyan szerezz több követőt, mi érdekli a követőidet.

10. Relay

Újabb ingyenes, pofonegyszerű, online grafikai szerkesztő, social media oldalakra optimalizálva. A full verzió persze fizetős, de az ingyenessel is sok egyszerű dolgot meg lehet oldani.

11. Sprout Social

Egy all-in kampánymenedzsment nagyágyú, közösségi média profiknak. Egy helyen tudod kezelni az összes közösségi média oldalad, időzíteni a posztokat, optimalizálni, mérni. Sok oldallal rendelkezőknek, ügynökségeknek ajánlom.

12. Quill Engage

Egy Google partner statisztikai rendszer, amely bővebb lehetőséget kínál a sima Analytics-nél, együttműködve azzal, itt lehet megtekinteni a működését (Youtube video).

13. LikeAlyzier

Kielemzi a facebook oldalad és tippeket ad a javításra, konverzió optimalizálásra. Mindezt online, az oldalad címének megadásával. A konkurencia elemzésére is remekül használható, illetve ügynökségeknek is jó induló tippeket adhat.

14. Likeable

Megkeresi egy téma legfrissebb, legkedveltebb tweet-jeit, lehet őket kezelni, retweetelni, saját tweet-et írni, kezelin a LinkedIN, Facebook fiókokat is, az "ideas" menüpontban pedig még ötleteket is ad, hogy miről írj, konkrétan mik a trendi témák, ha kifogytál a lendületből, és mik az örökzöldek. Ez a része nagyon aranyos. Például most Ferenc pápa, a közelgő ősz, és hasonló dolgok, amiket ajánl.

15. Kingsumo

Már megint egy szumó! De ez most egy másik. Egy Wordpress plugin, amivel szövegek, tartalmak, ajánlatok konverzióját tudod egyszerűen tesztelni és összehasonlítani. Gyakorlatilag ingyenes eszköz, ami hihetetlen optimalizálási eredményeket hozhat Wordpress oldalakon.

16. Mention

Kíváncsi vagy, ki és mit ír Rólad, cégedről, márkádról a neten? A Mention összegyűjti, és megmutatja Neked. Minden releváns médiumot elér, figyel. Természetesen konkurencia-és piacelemzésre is remekül használható eszköz. Sok cégnél kellene egy ember, aki egész nap csak ezt nézi, szerintem megérné. Olyan döntés-előkészítési információk birtokába juthatna, amelyek jövedelmezősége csak a cég árbevételével hasonlítható össze.

17. Easel.ly

Használsz infografikákat? Magyarországon sajnos ezt is nagyon kevesen. Pedig rendkívül hasznos! Ezzel a praktikus kis eszközzel grafikai tudás nélkül, ingyenesen és online megszerkesztheted őket, profi sablonokkal.

18. Visually

Hasonló platform, professzionális vizuális tartalmak online előállítására. E-bookot, videószerkesztést is tud, remek sablonjai vannak. Jeligéjük: a vizuális tartalom működik! És tényleg!

19. Agora Pulse

Facebook, Instagram, Twitter, és egyéb szocális oldalak integrált menedzsere, nagyon komoly funkcionalitással. Előre elkészített facebook applikációk is vannak benne, amik ingyenesen használhatók, például nyereményjátékok, szavazások, események, regisztrációk megszervezésére. Méri az eredményeket, statisztikákat készít. Ha komolyan veszed a social media menedzsmentet, és egy szoftvert akarsz használni, én ezt ajánlom leginkább.

20. Google Charts

A nagy testvér grafikon-készítő alkalmazása. Infografikákhoz például nagyon fontosak a jó grafikonok, itt elkészítheted őket ingyenesen. Érdemes egyébként is szétnézni Google bácsi oldalain, vannak még ingyenes és remekül használható alkalmazásaik. Csak ugye a Google-nál keresni néha olyan magától értetődő, hogy sokunknak eszébe sem jut. Mint amikor megkérdeztem a 80-as években a nagymamámat, hogy mondjon egy néger focistát. Nem tudott. "Pelé!" mondtam neki kaján vigyorral. "Ja......de hát ő annyira nagy, hogy eszembe sem jutott." Ugye?

21. Buffer

Rendkívül egyszerű kis eszköz, amely beépül a Firefox böngészőbe (például), és egyetlen gombnyomásra elmenti az interneten talált tartalmakat, és a megadott közösségi oldalakon (LinkedIN, Facebook, Twitter) a követőid aktivitása alapján optimalizált időtartamban posztolja őket, majd méri a hatásukat. Személyes kedvencem, évek óta ezt használom, egyszerűsége révén megkerülhetetlen.

 

És természetesen van még rengeteg, például PostPlanner, Pocket, ha szeretnétek még többről hallani, írjatok!

Ti milyen rendszereket használtok?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyakorlatimarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr367839788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása